2016. július 9., szombat

Sziget-kék

Emiatt nagyon szégyellem magam, de egészen a közelmúltig fogalmam sem volt róla, hogy Szabó Magda a gyermekirodalmat is gazdagította. De még hogy! A Sziget-kék utószavából kiderül, hogy a történetet az édesanyja találta ki, és mesélte el neki gyermekkorában, majd ő felnőttként papírra vetette. 

@Izolda ötlete volt, hogy a májusi NemJAK alkalomra ezt a meseregényt olvassuk el. Be is lelkesedtem rögtön, és az Antikvarium.hu-nak köszönhetően egy héten belül neki is tudtam látni az olvasásnak.... 


A photo posted by Nyilas Timi (@kiscsillag0310) on


...és leesett az állam. Teljesen beszippantott. Úgy olvastam, ahogy nyolcévesen kellett volna. A Sziget-kék egy elragadó, egyáltalán nem mindennapi történet olyan szereplőkkel, akik igazán az ember szívéhez tudnak nőni. Van benne néhány igazán szomorú szál, hiszen a mesevilág sem fenékig tejfel, de szerencsére a végére nem marad keserűség az ember szívében. Mert ez viszont a mesevilágban így van rendjén.

Röviden: Tinti for prezident!

Értékelés: 5/5

Kedvenc idézetem a könyvből:
"Emlékezz és felejts! A törvény magyarázata: emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. … Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése